Startskuddet lyder om

Nyheder

Stort beløb uddeles til børn og unge

D. 28/09/2015

Pressemeddelelse

Stort beløb uddeles igen til børn og unge i Horsens - runder dermed 1.050.000 kr. samlet siden 2009

36 ryttere og 3 trænerecyklede fra den 18.-25. juli 1230 km. fra Horsens til Paris. Det skete som en del af støtteprojektet fra Horsens til Paris, der første gang i 2009 gennemførte den smukke rute til Paris og som netop er afviklet for 7. gang. Bortset fra 2014, hvor 27 ryttere testede sig selv, så har antallet af ryttere de andre år været mellem 35-40 ryttere. Forud for turen har rytterne trænet sammen i syv måneder, fordelt på to måneder i spinninglokalet og fem på landevejen. For at turen lykkedes for rytterne og for hele teamet, fandt rytterne fire partnere hver, som udover logoeksponering på cykeltrøjen opnåede en række fordele og vigtigst af alt, støttede børn og unge i Horsens Kommune og oplandet.

- Jeg vil først og fremmest gerne takke de 36 ryttere, de 3 trænere og hele serviceteamet, for al den power, begejstring og engagement, som alle har bidraget med i hele forløbet. Jeg har oplevet en hel utrolig gejst og et ubeskriveligt fælleskab, som jeg aldrig har oplevet på samme måde i andre sammenhænge, fortæller indehaveren af cykelholdet og projektet Jørn Simmenæs fra upfront. Horsens-Paris holdet hed de tre første år Team vestjyskBANK. I Giro d´Italia året 2012 var navnet Team Giro Horsens og de seneste tre år Team Best of Horsens. I 2009 startede projektet med 38 ryttere og 150.000 kr. blev doneret til cykelprojektet Velokhaya i Sydafrika. Siden er pengene uddelt til lokale foreninger, institutioner og klubber m.fl. med breddefokus på motion, sundhed og sociale aktiviteter.

- Siden 2009 har vi tilsammen uddelt 900.000 kr. til disse formål. Vi er utrolig stolte og glade for den forskel, vi har gjort for rigtig mange børn og unge i lokalområdet. Bortset fra Giro året, hvor beløbet via ekstraordinære partnerskaber med Horsens Kommune og Horsens Folkeblad, blev på 204.000 kr., så rammer vi i 2015 tæt på det samme beløb, som tidligere år med samme antal ryttere. Det betyder, at vi i morgen aften med stor glæde og stolthed, takket være en fantastisk opbakning fra teamets partnere og en stor indsats fra rytterne, serviceteamet og hele holdet bag projektet, kan uddele 151.000 kr. til børn og unge. Blandt ansøgningerne er 12 lokale foreninger nået gennem nåleøjet og de er alle til stede i morgen aften hos VW Volkswagen her i Horsens, fortæller Jørn Simmenæs fra upfront, der efter tirsdagens uddeling når op på et samlet beløb på 1.050.000 mio. støttekroner til lokalsamfundets børn og unge.

I 2016 vil ikke mindre end 60 ryttere deltage i Horsens-Paris turen. På grund af enorm stor interesse fra 100 deltagere, har ledelsen bag projektet valgt at udvide fra 35-40 ryttere til 60. Du kan se på www.teambestofhorsens.dk, hvilke ryttere der deltager i 2016.

Spred budskabet til dine venner

Stort beløb uddeles til børn og unge

Kommentarer

Tilbage til oversigt

bubble